Dragi naši učenici i poštovani roditelji,

U skladu sa odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, u cilju sprečavanja pojave i eventualnog prenošenja koronavirusa i smjernica Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona a u cilju pripreme tehničkih uslova za online nastavu molimo vas da nam HITNO, na facebook stranicu škole putem privatne poruke, dostavite podatke kako slijedi:

Ime i prezime učenika, razred i odjeljenje, e-mail adresa, broj telefona

Napomena: E-mail adresa mora biti u funkciji a broj telefona za uređaj koji ima aktivnu viber aplikaciju.

Ovim putem molimo predsjednike odjeljenskih zajednica viših razreda da ove podatke prikupe za svoje odjeljenje (ukoliko je to moguće) i dostave iste na gore navedeni način.

 

Situacija u kojoj se nalazimo je nova i nepoznata svima nama i radimo maksimalno da ublažimo štetu uzrokovanu gubljenjem nastave ali za to su neophodni i jako bitni angažman, ozbiljnost i saradnja vas roditelja i učenika.

 

Osim toga, kao što smo već objavili, dok traje obustava nastave u BiH, BHT1 svakim radnim danom u 9:30 sati emituje emisiju “Domaća zadaća” sa gradivom za učenike nižih razreda i „Domaća zadaća specijal” svakim radnim danom u 12:30 za učenike viših razreda.

Uskoro slične sadržaje očekujemo i na RTV TK te i dalje važi naša preporuka da učenici prate ove sadržaje.

Poštovani roditelji, molimo vas da pratite instrukcije i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK i da kretanje svoje djece izvan doma maksimalno ograničite a i ukoliko je moguće potpuno isključite, kao i da prijavite nesavjesne građane i pravne subjekte za koje imate saznanja da ne poštuju naređenja.

Dragi učenici, ukoliko ste u mogućnosti pomoći starijim osobama koje pripadaju rizičnim grupama (kupiti lijekove, donijeti vodu i sl..) pitajte roditelje za dozvolu i učinite im takvu uslugu. Nemojte da vam primjer budu sebični i neodgovorni pojedinci koji misle samo na sebe ili još gore svojim bahatim ponašanjem svjesno ugrožavaju i sebe i druge.

 

Mnogo ozbiljnije i teže stanje u Italiji, Španiji, Nizozemskoj, Njemačkoj itd. treba da nam bude lekcija i dovoljan razlog da povjerujemo u ozbiljnost i opasnost situacije. Paniku ne treba praviti ali ne trebamo biti neozbiljni i opušteni smatrajući da se to događa tamo negdje.

Nadamo se vašem skorom povratku u učionice a do tada pratite obavijesti na stranici škole i preporuke razrednika o organizaciji učenja i vremena tokom obustave nastave.

 

Direktorica škole

Sanita Mazić

Categories: Vijesti