Obilježili 25. maj – Dan škole

U petak 24.05.2019. godine održana je Svečana akademija u povodu 25. maja – Dana škole. 

    

 

  

Na Akademiji su proglašeni učenici razreda:

prvi razred: Kovačević Sabina, drugi razred: Duraković Elvisa,

treći razred: Meštrić Nejla,   četvrti razred: Brčaninović Nejra,

područna škola „Gornja Višća“: Klapić Džejlana i

područna škola „Šahići“: Parić Adnan

peti razred: Mešić /Asmira/ Adin  šesti razred: Hodžić Amina,

sedmi razred: Mehmedović Senida osmi razred: Alimanović Irma,

deveti razred: Jusufović Merima i Šišić Hedija

Pohvaljeni su i učenici koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima kaoi učenici koji su se istakli u radu u vannastavnim aktivnostima.

Uručena su i priznanja uposlenicima kako za zalaganje i doprinos u radu tako i nastavnicima za rezultate na takmičenjima i to: 

Salaharević Elvira, Hodžić Subhija, Purdić Esad, Selić Mebrura, Mešić Senada, Alimanović Suada, Mustafičić Azemina, Jusufović Indira, Salkić Fikreta, Ejubović Nedžad, Mušić Jasmina, Memagić Suad, Mujić Aida, Brčaninović Suad, Lješnica Adel i Mešanović Nevres.

 

 

U ovih 7 decenija svog postojanja i rada naša škola je iznjedrila mnogo talentovanih, uspješnih a prije svega dobrih, poštenih i plemenitih ljudi, koji nas ne zaboravljaju i pomažu nam kada je neophodno i tako daju pozitivan primjer mlađim naraštajima. Ovaj dan je i prilika da se osvrnemo na proteklu godinu dana rada i rezimiramo rezultate. S tim u vezi želim istaći da možemo biti i više nego zadovoljni i ponosni. Postigli smo napredak u svakom segmentu rada i to zahvaljujući timskom radu i predanosti svih nas.

Ne bih da nabrajam rezultate i uspjehe, neka slike i djela pričaju za nas, kao npr. naš današnji program… Ono na što smo mi najviše ponosni su naši učenici i njihovi uspjesi u učenju, vladanju, na takmičenjima a posebno smo ponosni na njihovo izrastanje u čestite, uspješne i humane ljude koji nas dostojanstveno predstavljaju u srednjim školama, na fakultetima...” istakla je u svom obraćanju direktorica škole Sanita Mazić.

 

Uručene su i zahvalnice pojedincima i firmama za saradnju i doprinos u radu u afirmaciji škole.

        

kroz bogat program učenici i nastavnici su pokazali rezultate rada sekcija i tako plesom, pjesmom, glumom, recitacijom…  čestitali svojoj školi 72. rođendan.

 

Najsvečaniji trenutak na Akademiji bilo je proglašenje učenika generacije. U izuzetno jakoj konkurenciji apsolutno zasluženo i opravdano titulu učenika generacije za školsku 2018/19. godinu ponijela je Lejla Kuljančić iz IXa.

     

        

              

Nakon Akademije u prostorijama škole upriličena je izložba slika učenica Jusufović Merime i Kuljančić Lejle. 

 

 

 

Categories: Vijesti