Dok se većina nas proteklog vikenda odmarala na produženom vikendu nekoliko naših vrijednih učenika su se družili sa drugarima iz ostalih škola sa područja Općine Živinice i tom prilikom pokazali zavidno znanje iz njemačkog jezika i biologije. 

   

Naime, u subotu 02.03.2019. godine održano je Općinsko takmičenje iz njemačkog jezika i biologije za učenike osnovnih škola sa područja Općine Živinice. Na takmičenju iz njemačkog jezika našu školu predstavljali su Kuljančić Lejla IXa i  Mešić Aladin IXb. Kuljančić Lejla ostvarila je plasman na kantonalno takmičenje sa osvojenih 79 od ukupno 80 bodova i tako osvojila prvo mjesto na Općinskom takmičenju. Učenici su radili i pripremali se za takmičenje pod mentorstvom nastavnice Selić Mebrure.

    

Na takmičenju iz biologije predstavljale su nas Taletović Lejla VIIIb, Alimanović Irma VIIIb i Jašarević Belkisa VIIIb koje su ekipno osvojile treće mjesto a plasman na kantonalno ostvarile su Taletović Lejla sa osvojenim 91 bodom i Alimanović Irma sa osvojenih 77 bodova,  odnosno drugo i sedmo mjesto pojedinačno. Nastavnica Subhija Hodžić je pripremala učenike za takmičenje.

 

Našoj Lejli Taletović ovo nije prvi plasman na kantonalno takmičenje jer je isti ostvarila i iz predmeta islamska vjeronauka a pod mentorstvom nastavnika Purdić Esada. 

Svim učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha na kantonalnim takmičenjima. 

Categories: Vijesti