Učenici, roditelji i nastavnici JU OŠ “Višća” još jednom uspješno realizovali manifestaciju ” Čajanka”.

14. februara 2019. godine u prostorijama naše škole uspješno je realizovana manifestacija pod nazivom “Čajanka”. Ova manifestacija već postaje tradicionalna u našoj školi s obzirom na to da se realizuje  od 2013. godine. Cilj ove manifestacije bio je prvobitno  promovisanje čaja kao zdravog napitka i razvijanja navike konzumiranja istog u zamjenu za gazirane sokove i druge nezdrave napitke. A onda je “Čajanka ” dobila i prodajno-izložbeni karakter i postala prilika za naše učenike i nastavnike da prezentuju svoju kreativnost i timski rad i time pomognu školi u iznalaženju sredstava za poboljšanja uslova rada.

Ovom prilikom želim se zahvaliti učenicima, roditeljima, nastavnicima, gostima…odnosno svima koji su uzeli učešće u realizaciji kao jedan veliki tim koji je pokazao da odlično funkcioniše .” –  izjavila je Sanita Mazić, direktorica škole . 

Ova manifestacija ujedno je i prilika kada sekcija “Kupujmo i koristimo domaće” intezivnije radi na širenju svijesti o značaju kupovine domaćih proizvoda.


 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redakcija novinarske sekcije

Categories: Vijesti